Tämä matcha kakku tai vihreä teekakku on kevyt ja pörröinen, matcha-voimalla maustettu sokerikakku eli vihreä teejauhe. Se on herkullinen japanilainen kakku, joka on pehmeä, pörröinen ja kevyt kuin ilma!

Tämä matcha kakku tai vihreä teekakku on valmistettu matcha-jauheesta, kirkkaan vihreästä jauheesta, joka on valmistettu Japanissa hienoksi jauhetuista vihreän teen lehdistä. Se antaa tälle sokerikakulle kauniin vihreän värin ja hieman maanläheisen maun. Sen maku muistuttaa vihreän teen makua, mutta siinä on voimakkaampia, eloisampia ruohoisia vivahteita.

Matcha kakku on suosittu Aasian maissa, kuten Japanissa, Koreassa ja Kiinassa matcha-jauheen suosion ja laajan käytön vuoksi. Löydät tämän ainesosan juomista, erilaisista leivonnaisista, jälkiruoista ja jopa suolaisista ruoista.

Mikä on Matcha?

Matcha on kirkkaan vihreä jauhe, joka on valmistettu Camelia Sinensis -kasvin hienoksi jauhetuista vihreän teen lehdistä. Se on pohjimmiltaan kuivatuista teelehdistä valmistettu vihreä teejauhe.

Matchajauhetta on saatavana eri laatuja: seremoniallinen ja kulinaarinen laatu. Seremoniallista laatua käytetään teessä, kun taas kulinaarista laatua käytetään ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Vaikka tässä reseptissä voidaan käyttää molempia arvoja, jos haluat selkeän syvän vihreän värin tähän matcha-sukukakkuun, suosittelen seremonialistaa sen tummemman värin vuoksi.

  • Matcha-jauhe – Käytä korkealaatuista matcha-jauhetta parhaan maun saavuttamiseksi. Tässä reseptissä voidaan käyttää sekä kulinaarisia että seremoniallisia arvoja, mutta suosittelen seremoniallista laatua, jos haluat tummanvihreän värin.
  • Kakkujauho – Kakkujauho antaa tälle sokerikakulle sen kevyen ja pörröisen koostumuksen.
  • Munat – Käytin suuria munia.

Miten tehdä Matcha kakku

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vispilää nostettaessa sen kärjen tulee laskea hieman, mutta marenkin pohjan tulee säilyttää muotonsa.
  • Vatkaa keltuaiset, sokeri, suola, vanilja, hunaja ja vesi vaalean keltaiseksi ja kuohkeaksi. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi lyö suurella nopeudella. Sekoita seuraavaksi puolet valkuaisista munankeltuaisseokseen ja kääntele varovasti varoen tyhjentämästä valkuaista tai keltuaisseosta.

  • Siivilöi kakkujauhot, matchajauhe ja leivinjauhe munankeltuaisseokseen ja kääntele varovasti. Lisää seuraavaksi kasviöljy. Vinkki: Helpota öljyn lisäämistä sekoittamalla ensin hieman taikinaa öljyyn.
  • Lisää loput puolet valkuaisista ja kääntele ne varovasti yhteen. Päädyt kirkkaan vihreään taikinaan, joka on pörröinen ja ilmava.
Matcha kakku

  • Tähän mennessä taikinassa ei pitäisi olla näkyvää matcha- tai kakkujauhetta. Kaada kahteen 6 tuuman kakkuvuokaan, jotka on vuorattu leivinpaperilla pohjalta ja sivuilta.
  • Paista 350 asteessa noin 27-30 minuuttia tai kunnes työnnetty hammastikku tulee ulos puhtaana ja kuori on kullanruskea ja keskikohta on kohonnut.
  • Poista kaikki leivinpaperi ja anna matcha-kakun jäähtyä kokonaan jäähdytysritilällä ennen viipalointia.

Kun kakku on täysin jäähtynyt, voit viipaloida kakun kerroksiksi ja muuttaa siitä kerrostetun matcha-kakun tai yksinkertaisesti leikata sen viipaleiksi. Matcha-sienikakun rakenteen tulee olla uskomattoman pehmeää, kuohkeaa ja kosteaa.

Se tekee erinomaisen kakun lomien, kuten joulun, pääsiäisen ja syntymäpäivien, aikana. Koristele marjoilla ja tarjoa suosikkikermavaahdon tai voikerman kanssa. Nauti!

Matcha kakku vinkit

  • Vältä kananmunanvalkuaisten vatkaamista liikaa, sillä siitä tulee kokkareinen kakku, jossa on liikaa ilmakuplia. Vispilää nostaessasi haluat, että piikin kärki putoaa hieman. Yli vatkatut munanvalkuaiset näyttävät rakeisilta ja kokkareilta.
  • Sekoita munankeltuaisseos suurella nopeudella. Se on valmis, kun se muodostaa nauhan jäljen, joka kestää 3–4 sekuntia vispilästä pudotettuna.
  • Kun lisäät kasviöljyä, sekoita ensin vähän taikinaa. Tämä auttaa lisäämään öljyä ilman, että taikina tyhjenee.
  • Muista siivilöidä matchajauhe ja kakkujauhe. Matcha-jauhe on vaikea liueta, kun se paakkuuntuu.
  • Matcha-kakku on kypsä, kun keskelle työnnetty hammastikku tulee ulos puhtaana. Etsi kohotettu keskusta ja kullanruskea väri.
  • Odota, kunnes se jäähtyy kokonaan ennen leikkaamista. Tämä auttaa saamaan sileät, tasaiset kerrokset ilman repeytymistä.
  • Paras tapa viipaloida kerroksia on käyttää kakkuveistä tai mitä tahansa pitkää, ohutta veistä, jossa on sahalaitainen reuna. Voit myös käyttää tasoittajaa tasaisten viipaleiden tekemiseen.

Muista myös lukea seuraava artikkeli

Matcha Teen Terveysvaikutukset – Pitäisikö Sinun Juoda Matcha-teetä?